مهندسي نقشه برداري (Geomatics Engineering) يکي از علوم مهندسي تفکيک شده از مهندسي عمران است که به جمع آوري، آماده سازي، ذخيره سازي، پردازش ،مديريت، تحليل، بازيابي و انتقال داده‌هاي مکاني و نقشه‌هاي مرجع مي‌پردازد. مهندسي معماري از اصول تئوري، نظريه‌ها، ابزارها و تکنيک‌هاي علمي مورد استفاده در نقشه برداري زميني ژئودزي، فتوگرامتري، سنجش از دور و سيستمهاي اطلاعات مکاني تشکيل شده است.
پيشرفت سريع فناوري به خصوص فناوري‌هاي نرم افزاري و ماهواره‌اي در ده سال گذشته، افق‌هاي جديدي را براي مهندسان نقشه برداري گشوده است. از آن جمله مي‌توان به پيشرفت‌هاي قابل توجه در موارد زير اشاره کرد که در پيشرفت مهندسي نقشه برداري بسيار تاثير گذارند:



  • فناوري اطلاعات و ارتباطات، اينترنت و اتصال به داده هاي جهاني و….

  • سيستم‌هاي ماهواره‌اي ناوبري جهاني مانند جي پي اس، ردياب، مکان ياب

  • ماهواره‌هاي سنجش از دور

  • پويشگرهاي ليزري زميني و هوايي

  • سن هاي قابل نصب بر روي هواپيماهاي بدون سرنشين

  • سيستم‌هاي راهبري در هواپيماها و پهپادها


موارد ذکر شده در بالا به همراه پيشرفت فناوري در حوزه محاسبات پيچيده توسط کامپيوترها، توسعه علوم نظري و پيدا شدن روش‌هاي محاسباتي و پردازشي جديد باعث ظهور موج جديدي از پيشرفت در مهندسي نقشه برداري شده است.
در گذشته مهندسي نقشه برداري به عنوان گرايشي از مهندسي عمران در دانشگاه‌ها برگزار مي‌شد؛ اما با توجه به پيشرفت علوم و البته با در نظر داشتن نيازمندي‌هاي کشور لازم بود تا آموزش دانشگاهي مهندسي نقشه برداري مورد بازنگري کلي قرار گيرد و اين رشته به طور مستقل در مقطع کارشناسي تشکيل شد. همچنين در سال 1395 محتواي اين رشته مورد بازنگري مجدد قرار گرفت.


مهندسي نقشه برداري نيز در وزارت علوم و آموزش عالي به تربيت نيروهاي متخصص در مقاطع کارداني، کارشناسي يا ليسانس، کارشناسي ارشد و دکترا مي‌پردازد تا مهارت‌هاي اجرايي و فني لازم را براي پاسخگويي به نيازهاي کشور را داشته باشند.

معرفي رشته مهندسي نقشه برداري

مهندسي ,نقشه ,برداري ,پيشرفت ,علوم ,کارشناسي ,نقشه برداري ,مهندسي نقشه ,مورد بازنگري ,مهندسي عمران
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها